Mappen

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel SQL > Autorisatie >

Mappen

Voor elke rol bestaan er vier in te stellen mapsoorten:

1.Begrotingen

2.Referentiebegrotingen

3.Basisbegrotingen

4.Projecten, alleen van belang als de licentie Expert is en het onderdeel Projecten wordt toegepast.

Per rol kan aan ieder van deze mapsoorten één of meerdere maplocaties worden toegekend. De maplocatie bepaald de toegang tot de zich daarbinnen bevindende begrotingen c.q. projecten.

Bijvoorbeeld: Als een bepaalde rol ook referentiebegrotingen mag aanpassen, dan moet deze locatie (zoals in onderstaande afbeelding het geval is) óók bij de mapsoort Begrotingen voorkomen. Uiteraard moet de maplocatie voor referentiebegrotingen dan ook bij de mapsoort Referentiebegrotingen worden opgenomen om met referentiebegrotingen te kunnen werken.

Met de knop KnopToevoegen kunnen locaties aan een map soort worden toegevoegd.

AutorisatieMappen

Voor een rol met de indicatie 'Standaard rol' geldt dat het er niet toe doet welke gebruikers er aan zijn toegekend omdat dan alle gebruikers dat recht dan krijgen.