Rol instellingen

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel SQL > Autorisatie >

Rol instellingen

Bij de rol instellingen wordt de naam van de rol vastgelegd en welke functies er uitgevoerd mogen worden.

De functies waar een beperking op gelegd kan worden zijn functies waar een beheerstaak mee samenhangt en voor het werken in projecten.

Met de knop KnopRolToevoegen kunnen rollen toegevoegd worden. Nadat de instellingen zijn gedaan, kunnen deze wijzigingen worden opgeslagen met KnopOpslaan.

De optie 'Standaard rol':
De functies én Mappen voor begroting of projecten toegang die bij een rol met de indicatie 'Standaard rol' zijn toegekend gelden voor alle gebruikers van het programma, óók als ze niét zijn toegekend aan deze of een andere rol. De optie 'Standaard rol' hoeft niet ingesteld te zijn maar als deze wordt toegepast geldt het altijd voor één rol.

AutorisatieRollen