Gebruikers

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel SQL > Autorisatie >

Gebruikers

Bij het onderdeel gebruikers kunnen gebruikers aan een rol worden toegevoegd. Met de knop KnopGebruikerToevoegen kunnen gebruikers van de active aan de SQL omgeving toegevoegd worden.

Door op KnopZoeken2 te klikken wordt active directory doorzocht en kunnen gebruikers geselecteerd worden, eventueel kan naast het domein daarbij direct op de groepnaam worden gezocht als die naam bekend is. In onderstaand voorbeeld is dat niet het geval en is eerst op het hele bedrijf gezocht en daarna de groep geselecteerd.

GebruikersActiveDir

Met Knop OK wordt de keuze bevestigd en worden de namen aan de SQL omgeving toegevoegd.

Gebruikers die al in de SQL omgeving stonden worden niet nogmaals toegevoegd. Hier wordt een melding van gedaan in het logboek.

Gebruikers kunnen met de knoppen KnopToevoegenGebruiker en KnopToevoegenGebruikerAlle aan de rollen toegevoegd worden.

Met de knoppen KnopVerwijderenGebruiker en KnopVerwijderenGebruikerAlle kunnen gebruikers uit een rol verwijderd worden.

Met de knop KnopGebruikerVerwijderen kunnen gebruikers uit de SQL omgeving verwijderd worden.

Voor een rol met de indicatie 'Standaard rol' geldt dat het er niet toe doet welke gebruikers er aan zijn toegekend omdat dan alle gebruikers dat recht dan krijgen.