Snel aan de slag met de Digitizer en de module Digit

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel Digit >

Snel aan de slag met de Digitizer en de module Digit

Hieronder volgt een stappenplan om snel met Digit en de Digitizer aan de slag te gaan:

1.Start het programma Ibis Calculeren voor Bouw op via de icoon SnelkoppelingTrad7 op uw bureaublad.
Zie hiervoor: Starten van Ibis Calculeren voor Bouw.

2.Open een begroting in Ibis Calculeren voor Bouw via het lint [Bestand] + [Openen] of via een dubbelklik op een begroting in het beheervenster.

3.Sluit de Digitizer aan.
Zie hiervoor: Aansluiten van de Digitizer.

4.Start de Digitizer.
Zie hiervoor: Starten van de Digitizer.

5.Open in Ibis Calculeren voor Bouw een meetstaat.
Zie hiervoor: Openen meetstaat.

6.Start de module Digit via de sneltoets <F12> of via het lint [Meten] + [Digit].
Zie hiervoor: Activeren van de module Digit.

7.Controleer en/of pas de algemene instellingen van de Digitizer aan in het scherm van Digit.
Zie hiervoor: de menukeuze [Instellingen] + [Algemeen].

8.Stel de schaal in, in het scherm van Digit.
Zie hiervoor: de menukeuze [Instellingen] + [Schaal].

9.Als u met een losse menukaart gaat werken, moet de Digitizer ‘ weten ’ waar die kaart ligt. Vink hiervoor de optie Los Menu in het tabblad Communicatie van de menukeuze Instellingen en volg de instructies in het scherm.
Voor meer informatie over het los menu, zie Menukaarten en De losse menukaart.

10.Open in Ibis Calculeren voor Bouw de desbetreffende meetstaat en klik op de cel waarin de meting moet komen of klik in een Ibis Calculeren voor Bouw begroting op een cel in de kolom Hoeveelheid, afhankelijk van de plaats waar u de meet informatie wilt hebben.

11.Voer de gewenste meting uit. Voor de omschrijving van verschillende metingen, zie hoofdmenukeuze Meten. Voor een voorbeeld van de werkwijze van het meten, zie: werkwijze meten (van de lengte).
Zie verder: Meting invoeren, Meting wijzigen, Meting verwijderen.
Het programma zet de meet informatie en de grafische afbeelding direct in de meetstaat en/of in de begroting.

12.Sla de gemeten informatie in Ibis Calculeren voor Bouw door de begroting op te slaan.
Zie voor het opslaan van de grafische informatie in een Bitmap: menukeuze [Bestand] + [Opslaan].

13.Sluit desgewenst Digit af. Dit doet u via de menukeuze [Bestand] + [Sluiten], de sneltoets <Ctrl> + <F4> of via de knop Kruisrechtsboven in het scherm van de Digitizer.