Tabblad Communicatie

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel Digit > Menu Instellingen > Algemene instellingen van de Digitizer >

Tabblad Communicatie

In het digitizerscherm kunt u via de menukeuze [Instellingen] + [Algemeen], tabblad Communicatie een aantal gegevens vastleggen voor de communicatie tussen Digitizer en computer. U legt deze instellingen doorgaans slechts een keer vast bij het aansluiten van een nieuwe Digitizer.

DigitInstellingenComm

Baudrate

Dit is de overdrachtssnelheid van gegevens, (gemeten in tekens per seconde) in een verbinding. In dit geval is dat de verbinding tussen COM-poort en Digitizer. Raadpleeg de handleiding van de Digitizer voor het instellen van de Baudrate.

De standaard waarde is: 9600.

Parity

In datacommunicatie hebben alle getallen de parity odd of even. Deze waarden kunnen worden gebruikt om de juistheid van de data te checken.

De standaard waarde is: Odd.

Stopbits

Dit zijn de beëindigingstekens van een karakter. De standaard waarde is 1.

Databits

Aantal benodigde bits voor een karakter. De standaard waarde is 7.

Poort

De poort waarop de Digitizer is aangesloten. Selecteer de juiste poort.

Vast/Los Menu

Hiermee kunt u aangeven of u met een vast menu (dat aan de GEO-lat vastzit) of een los menu gaat werken. Een los menu is een kopie van de menukaart, die u kunt vastplakken op uw bureau.

Los menu instellen
Als de optie is aangevinkt, dan kunt u met een los menu werken. Het programma moet dan wel eerst weten, waar de menukaart ligt. Daartoe verschijnen achtereenvolgens de volgende verzoeken in het scherm: Geef punt links onder, geef punt linksboven en geef punt rechtsboven. Als u vervolgens met de pen klikt op de drie hoekpunten op de losse menukaart in de hierboven vermelde volgorde klikt, dan weet het programma waar de menukaart en de verschillende functies liggen. De melding ‘Los menu is ingesteld ’ verschijnt. Met de knop _img161 slaat u de instellingen op. U kunt u daarna de losse menukaart gebruiken.

Vast menu instellen
Als de optie is uitgevinkt, dan kunt u met een vast menu werken. Het programma moet dan de oorsprong (een X-coördinaat en een Y-coördinaat) weten van de vaste menukaart.

U kunt de oorsprong instellen in het tabblad Digitizer, onder Oorsprong, via de knop DigitOorsprong. Voor meer informatie over het instellen van de oorsprong, zie dit hoofdstuk, tabblad Digitizer, Oorsprong.

Voor meer informatie over de menukaart, zie Menukaarten.