Aansluiten van de Digitizer

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel Digit >

Aansluiten van de Digitizer

Voor het aansluiten van de Digitizer, doorloopt u de volgende stappen:

1.Zet de Digitizer schakelaar (knop OFF/ON) aan de achterkant van de controle kast op OFF.

2.Druk de ronde DIN-plug in de uitgang POWER van de controlekast.

3.Druk de stekker van de andere kant van het snoer in een stopcontact.

4.Druk de stekker van de pen in de uitgang (bij deze uitgang staat geen tekst) van de controlekast.

5.Druk de RS-232 kabel in de uitgang SERIAL van de controlekast.

6.Druk de andere kant van de RS-232 kabel in een COM poort van de computer (dit is een 9-pins poort). Zie punt 7 als uw PC geen COM-poort heeft.

7.Als uw PC-geen COM poort heeft, kunt u de Digitizer via een USB-poort aansluiten. Hiervoor heeft u een zogenaamde USB to serial converter nodig.
Een aantal geschikte converters staat hieronder. Deze zijn getest door GEO-Instrument, de leverancier van de Digitizer.

a.Belkin F5U103 (http://world.belkin.com);

b.Sitecom CN-104 (http://www.sitecom.com);

c.Targus PA088 (http://www.targus.com) of

d.Sweex KB100021 (http://www.sweex.com).