Schaal

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel Digit > Menu Instellingen >

Schaal

In het digitizerscherm kunt u via de menukeuze [Instellingen] + [Schaal] (of met de sneltoets <F2> of via het contextmenu onder de rechtermuisknop of via de knop in de werkbalk) de schaal instellen die de Digitizer moet hanteren.

U kunt de X- en de Y-waarden afzonderlijk van elkaar instellen, als de optie Schaal gelijk is uitgevinkt.

Als u wilt dat de X- en de Y-waarden dezelfde zijn, dan vinkt u de optie Schaal gelijk aan. Als daarna een waarde in een veld achter X 1: of  Y 1: wijzigt, dan wijzigt de waarde in het andere veld automatisch mee.

Via de knoppen X-schaal en Y-schaal kunt u de schaal voor de X-as en de Y-as instellen met de Digitizer pen.

Ook bij deze knoppen kunt u in een keer de X- en Y-waarden opnieuw instellen, als de optie Schaal gelijk is aangevinkt. Als u de waarden afzonderlijk wilt instellen, vinkt u de optie Schaal gelijk uit.