Projecten

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  »Geen onderwerpen boven dit niveau«

Projecten

Projecten is een onderdeel die alleen met de SQL Server database werkt. Binnen Projecten kunnen op eenvoudige wijze meerdere begrotingen samengevoegd worden tot één totaalbegroting en kunnen alle projectbegrotingen geactualiseerd worden aan de hand van een op te geven begroting. In combinatie met Projecten werkt ook het onderdeel Offertevergelijk. Voor het gebruik van Projecten is een Expert licentie vereist.

Instellingen

Om met de SQL Server database te kunnen werken moet bij de programma-instelling aangepast worden dat het database-type wijzigt van XTBF naar Microsoft SQL Server. De instelling met welke SQL bedrijfsdatabase wordt gewerkt is voorbehouden aan de Applicatiebeheerder van Ibis Calculeren voor Bouw die als zodanig is aangemerkt in het online klantenportal mijn.ibis.nl. De functionaliteit bij het werken met de begrotingen is binnen de SQL versie gelijk aan de XTBF versie.

Onderdelen van een project

Project gegevens

Begrotingen

Offertes

Zie verder:

Weergave project

Project openen

Project aanmaken

Projecten beheren