Gebruikers aanmaken op mijn.ibis.nl

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel Ibis Kostendatabase > Beheren Kostenbestanden > Het online klantenportal mijn.ibis.nl >

Gebruikers aanmaken op mijn.ibis.nl

Als de klantbeheerder is ingelogd op mijn.ibis.nl kan deze vervolgens nieuwe gebruikers aanmaken en aan deze gebruikers de gewenste programmatuur toekennen. Dat een klantbeheerder is ingelogd op mijn.ibis.nl is te zien doordat op de startpagina linksboven de keuze ‘Beheer’ kan worden gemaakt:

Gebruikers aanmaken op mijn.ibis.nl 1

In onderstaand voorbeeld heeft het bedrijf licenties aangeschaft voor Ibis Specificeren voor RAW en Ibis Calculeren voor Infra - Expert:

Gebruikers aanmaken op mijn.ibis.nl 2

Nadat op [Beheer] is geklikt, wordt het volgende venster zichtbaar:

Gebruikers aanmaken op mijn.ibis.nl 3

Nieuwe gebruikers kunnen worden aangemaakt door op de knop [+ Gebruiker toevoegen] te klikken:

Gebruikers aanmaken op mijn.ibis.nl 4

Nadat op [+ Gebruiker toevoegen] is geklikt, wordt het volgende venster zichtbaar:

Gebruikers aanmaken op mijn.ibis.nl 5

Hier moeten de volgende gegevens worden ingevuld:

Voornaam

Achternaam

Gebruikersnaam: hier moet een uniek e-mailadres worden ingegeven dat niet al gebruikt is op mijn.ibis.nl. De gebruiker ontvangt op dit e-mailadres een e-mail om zijn account te activeren.

Telefoonnummer

Taal

Pas nadat onderin op de knop ‘Gebruiker toevoegen’ is geklikt, worden voor deze nieuwe gebruiker aan de rechterzijde de applicaties getoond onder de kop 'Overige aankopen' waarvoor het bedrijf licenties beschikbaar heeft en kunnen deze worden toegewezen aan de nieuwe gebruiker:

Gebruikers aanmaken op mijn.ibis.nl 6

Als in bovenstaand voorbeeld aan de nieuwe gebruiker licenties voor Ibis Calculeren voor Bouw - Pro moeten worden toegekend, moeten bij de applicaties ‘Ibis Calculeren voor Bouw - Pro’, ‘Ibis meten in 2D’ en 'Ibis meten in BIM’ op de knop [Toevoegen] worden geklikt zodat deze applicaties zichtbaar worden onder de kop 'Aan deze gebruiker toegekende applicaties'. Het venster ziet er dan als volgt uit:

Gebruikers aanmaken op mijn.ibis.nl 7

Applicatiebeheerder

Eventueel kan de rol 'Applicatiebeheerder' worden aangevinkt bij de aangemaakte gebruiker. Bepaalde functionaliteit is in Ibis Calculeren voor Bouw enkel beschikbaar voor gebruikers die hier deze rol hebben toebedeeld gekregen.

LET OP:

Het ondersteunen van de rol 'Applicatiebeheerder' is pas mogelijk vanaf versie 2.0.x.x van Ibis Calculeren voor Bouw. Als dit wordt aangevinkt en er wordt een oudere versie van Ibis Calculeren voor Bouw opgestart, zal de applicatie niet werken.

De nieuw aangemaakte gebruiker ontvangt op het opgegeven e-mailadres een mail met daarin en link om het account te activeren. Na klikken op de link zal de nieuwe gebruiker worden doorgestuurd naar mijn.ibis.nl waar de gebruiker een wachtwoord moet invoeren en bevestigen waarna het account actief is.