Gebruik en opbouw van de Help-content

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Algemeen >

Gebruik en opbouw van de Help-content

Deze Help-content is te vinden onder het lint [Bestand] + [Help] + Help.

Bij het gebruik van Ibis Calculeren voor Bouw kan de online Help-content worden gebruikt. Deze Help-content wordt vanuit het programma aangeroepen en de ingestelde standaard webbrowser weergegeven.

Gebruik van de Help-content

In de Help-content gelden de volgende bijzonderheden:

[X]
De knop op het scherm met de tekst X. Hiermee wordt ook een item uit het lint met de tekst X aangegeven.

<Y>
De toets op het toetsenbord met de tekst <Y>

Onderstreept en groen
Dit geeft een verwijzing naar aanvullende informatie. Door op het woord of zin te klikken, verschijnt deze informatie. Wanneer deze informatie op een nieuwe pagina staat, kan met de knop [Vorige] weer teruggesprongen worden naar de vorige pagina.

Schakelen in de Help-content

Door middel van de knoppen aan de linkerbovenzijde kan in de Help-content geschakeld worden tussen:

Inhoudsopgave

de inhoudsopgave.

Trefwoorden index

de trefwoorden index.

Zoeken

de zoekpagina.

Navigeren door de Help-content

Met behulp van de navigatie knoppen in de rechterbovenhoek kan genavigeerd worden door de Help-content:

Navigatie - vorige

vorig onderwerp.

Navigatie - volgende

volgend onderwerp.

Navigatie - bovenliggend hoofdstuk

bovenliggend hoofdstuk.

Printen van de Help-content

Met behulp van de printbutton Printbutton in de rechterbovenhoek kan de actuele pagina worden afgedrukt.

Opbouw van de Help-content

De Help-content begint met de volgende (generieke) hoofdstukken:

Algemeen

Releasenotes

Snel aan de slag met Ibis Calculeren voor Bouw

Basisbegrippen

Begrotingen bewerken

Daarna volgen de linten van Ibis Calculeren voor Bouw (in de menubalk bovenin het scherm) van links naar rechts:

Lint Bestand

Lint Start

Lint Invoegen

Lint Bewerken

Lint Controleren

Lint Beeld

Lint Installatie (niet beschikbaar in Ibis Calculeren voor Bouw)

Hierna volgen de onderdelen:

Traditionele meetstaten

Onderdeel Digit

Onderdeel Ibis Kostendatabase

Onderdeel Admi

Onderdeel SQL

Onderdeel Project

Onderdeel Offertevergelijk

Onderdeel MJOB

En als laatste de onderdelen:

Installatie

Licenties beheren op mijn.ibis.nl

Hosting via de Ibiscloud (AVD) omgeving