Stap 9: Begrotingen uitwisselen met andere gebruikers

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Snel aan de slag met Ibis Calculeren voor Bouw >

Stap 9: Begrotingen uitwisselen met andere gebruikers

Begrotingen kunnen uitgewisseld worden met derden, zodat zij deze kunnen inzien en eventueel wijzigen. Ook is het mogelijk om gegevens uit te wisselen met gebruikers die een ander calculatie programma (CUF-XML) of met een andere versie van Ibis Calculeren voor Bouw (TRADXML).

1.Plaats begroting op een netwerk

Plaats een begroting op een locatie op een netwerk waar ook andere Ibis Calculeren voor Bouw gebruikers bij kunnen. Via het lint [Bestand] + [Beheren] kunnen begroting gekopieerd en vervolgens op een andere locatie geplakt worden.

2.Uitwisselen begrotingen (en staart) via Excel

Als de andere gebruiker geen beschikking over het programma Ibis Calculeren voor Bouw heeft, dan kan de begroting (of delen ervan) eerst gekopieerd en vervolgens in Excel geplakt worden.
De staart, of een selectie hiervan, kan naar Excel gekopieerd worden via de knop FunctieKopierenStaart in het lint [Start] + [Weergave] + [Staart].

3.Uitwisselen begrotingen via XML formaat

Begrotingen kunnen uitgewisseld worden met derden via een XML bestand. Met het XML formaat kunnen gebruikers en samenwerkende partners die met verschillende databases werken, bestanden uitwisselen. Ook het uitwisselen met gebruikers die met andere versie (oudere) van Ibis Calculeren voor Bouw werken zijn aangewezen op deze manier van uitwisselen.
Voor de export van een Ibis Calculeren voor Bouw begroting gebruikt u het lint [Bestand] + [Exporteren].
Voor de import (en inlezen) van bestanden in Ibis Calculeren voor Bouw gebruikt u het lint [Bestand] + [Importeren].

Zie ook:

Stap 8: Opslaan van gegevens, begrotingen opslaan als ...