Stap 8: Opslaan van gegevens

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Snel aan de slag met Ibis Calculeren voor Bouw >

Stap 8: Opslaan van gegevens

In de begroting aangebrachte wijzigingen kunt u tussentijds opslaan via het lint [Bestand] + [Opslaan].

Het bestand wordt dan op exact dezelfde plaats en onder exact dezelfde benaming opgeslagen. Als u de originele begroting wilt behouden, dan kiest u het lint [Bestand] + [Opslaan als] + [Nieuwe begroting]. U kunt dan de aangebrachte wijzigingen in een aparte begroting opslaan en deze een nieuwe naam geven.

U kunt ook een begroting afsluiten via het lint [Bestand] + [Sluiten], de sneltoetsen <Alt> + <F4> of via de knop KnopSluiten rechtsboven in uw scherm. Als u wijzigingen in een bestand heeft aangebracht volgt er een dialoogvenster met de vraag of u de wijzigingen wilt bewaren.

Opslaan als

Via het lint [Bestand] + [Opslaan als] kan de actieve begroting als een ander type begroting, bijvoorbeeld een werkbegroting (begroting, gesplitst in kostensoorten en kostenposten), begroting zonder productiefactor of bruto begroting opgeslagen worden.

De oorspronkelijke begroting blijft ongewijzigd bestaan. De volgende bestandstypen zijn hierbij mogelijk:

Nieuwe begroting

Werkbegroting

Bruto begroting

Begroting zonder productiefactor

Begroting zonder vreemde valuta