Onderdelen

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Beheren >

Onderdelen

Het beheervenster bevat drie onderdelen: Begrotingen, Basisbegrotingen en Referentiebegrotingen. Als binnen Ibis Calculeren voor Bouw gebruik wordt gemaakt van SQL Server database én de Expert licentie dan is ook het onderdeel Projecten beschikbaar. Voor het beheren van projecten zie verder Projecten beheren.

Technisch gezien zijn Basisbegrotingen en Referentiebegrotingen allemaal begrotingen, die geopend als begroting, gewijzigd kunnen worden.

In toepassing verschillen deze onderdelen wel.

Een referentiebegroting is een begroting die in een alleen lezen venster wordt geopend, met als doel delen te kopiëren naar een begroting.

Een basisbegroting dient als onderlegger. Bij het aanmaken van een nieuwe begroting worden alle onderdelen van de basisbegroting gekopieerd naar de nieuwe begroting.

BeherenOnderdelen

Na het klikken op een ander onderdeel wordt de inhoud van dat onderdeel getoond.