Mappenlijst

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Beheren >

Mappenlijst

De mappenlijst geeft de locatie aan waar de begrotingen (en/of basis- /referentie).

De standaard locatie wordt ingesteld bij het lint [Bestand] + [Instellingen] + [Programma opties].

BeherenMappenlijst

Functionaliteit mappenlijst

Met de knop KnopAndereMap kan een andere map gekozen worden.

LET OP:

Als hier de root van de C:\-schijf wordt gekozen, dan zullen alle begrotingen in het beheervenster zijn voorzien van de status 'gelocked'. Dat wil zeggen de begroting is in gebruik door een andere gebruiker of de begroting heeft het kenmerk 'alleen-lezen'.

Met de knop KnopStandaardMap wordt de standaardmap weer getoond.

Onder de rechtermuistoets heeft het contextmenu betrekking op de mappenlijst:

Beheervenster-Mappnlijst-Contextmenu

Kopiëren

De geselecteerde map wordt gekopieerd naar het clipboard.

Plakken

De eerder gekopieerd map wordt op de aangegeven plaats geplakt.

Verwijderen

De geselecteerde map wordt verwijderd, alleen lege mappen kunnen worden verwijderd. Indien een map in inclusief aanwezige begrotingen en/of onderliggende mappen met begrotingen moeten worden verwijderd kan voor de functietoets <Shift> + <Delete> worden gekozen.

Hernoemen

De geselecteerde map krijgt een andere naam.

Nieuw

Op de aangegeven plaats wordt een nieuwe map toegevoegd.

Map controleren

Alle begrotingen die zich in of onder, door middel van submappen, de geselecteerde map bevinden worden gecontroleerd. Bij deze controle kan worden gekozen voor een aantal te controleren onderwerpen. Daarbij kan voor de controle van meetstaten worden gekozen voor maximale nauwkeurigheid van de koppelwaarde in de begrotingsregel met die in de (interne) meetstaat. Zonder deze optie wordt op een praktische waarde van 3 decimalen gecheckt, zoals automatisch óók gebeurt bij het openen van een begroting, bij maximale nauwkeurigheid is dat op 5 decimalen.

BeherenMappenlijstControleren

Uit- en uitklappen

De mappen onder de geselecteerde map worden getoond resp verborgen.