Codelijst zoeken

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Instellingen > Codelijsten > Codelijst bewerken >

Codelijst zoeken

Bij het onderdeel zoeken zijn de functies zoeken en selecteren ondergebracht. Bij de zoekfunctie kan ook direct een selectie worden gemaakt. Op deze selecties kunnen vervolgens verschillende functies worden uitgevoerd. Bij de basisbegrippen staan de standaard manieren van selecteren beschreven. De methoden om te selecteren die hier beschreven zijn, zijn de geavanceerde manieren om te selecteren.

Zoeken

De zoekfunctie is een speciale kolomfunctie, ingericht als snelfunctie om te zoeken.

Met de functie KnopZoeken <Ctrl> + <F> wordt de zoekfunctie gestart, waarbij er voorgesteld wordt te gaan zoeken binnen de actieve kolom naar de waarde van het actieve veld. Aan de rechterkant verschijnt de werkbalk waar de overige instellingen gemaakt kunnen worden. De overige instellingen worden overgenomen van de laatste zoekactie.

ZoekCodelijst

De cursor bevindt zich in de kolom Code.

Zoek opties:

Alleen hele woorden:
Bij de zoektekst 12.30 wordt er alleen naar het hele woord 12.30 gezocht.

Negeer hoofdletters/kleine letters:
Negeert het verschil tussen hoofd en kleine letters.

Alleen in selectie zoeken:
Zoekt alleen binnen een eerder gemaakte selectie naar de opgegeven zoektekst.

Resultaten selecteren:
Zoekt niet alleen naar de opgegeven zoektekst in de opgegeven kolom, maar selecteert deze regels in de codelijst.

Na <Enter> of knopzoek wordt de zoekactie uitgevoerd en worden de resultaten getoond.

ZoekResultCodelijst

Als de optie resultaten selecteren staat aangevinkt worden alle gevonden regels getoond.

Als er geklikt wordt op een gevonden regel, dan wordt deze regel in de codelijst geactiveerd.