Selecteren

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Functies in begrotingwerkblad >

Selecteren

In verschillende vensters, waaronder de begroting en de staart, kunnen begrotingsregels geselecteerd worden waarmee met een volgende functie een bewerking kan worden uitgevoerd. Deze selecties kunnen op een basis Windows manier worden gemaakt, of door gebruik te maken van speciale methoden.

Zie voor de speciale methode zoeken en selecteren, onder menukeuze Start.

Basismethoden zijn:

Continue blokken

De toets <Shift> + <F3> selecteert het aangewezen element inclusief zijn onderbouwing met begrotingsregels.

De toets <Shift> + <F3> selecteert de aangewezen begrotingsregel inclusief alle regels van en tot en met het bovenliggende element.

Een combinatie van de toetsen <Shift> + <Pijl omlaag> of <Shift> + <Pijl omhoog>.

Het slepen met de muis, door gebruik te maken van <Ctrl> + slepen met de muis worden meerdere continue blokken geselecteerd.

De combinatie <Shift> + <Linkermuisknop> in het regelnummer geeft de eerste keer het begin van een blok aan. Elke volgende keer geeft een nieuw einde aan.

Discontinue blokken (losse regels)

De combinatie van <Ctrl> + <Linkermuisknop> levert de selectie van losse begrotingsregels op of heft een al aanwezige selectie op.