Initialiseren

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Instellingen > Codelijsten > Codelijst bewerken > Codelijst kolom >

Initialiseren

De functie initialiserenis bedoeld om een kolom te voorzien van een nieuwe waarde. Tekstkolommen kunnen zowel met getallen als met tekst gevuld worden; getalskolommen uiteraard alleen met getallen.

Initialiseer met getal

Startwaarde: Waarde die op de eerste plaats moet worden ingevuld.

Stapwaarde: Waarde waarmee elke volgende stap mee opgehoogd moet worden.

initialiseren-codelijst

Initialiseer met tekst

De kolom wordt met een vaste waarde gevuld. Veelal wordt deze variant gebruikt om een tekstkolom leeg te maken: