Vervangen

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Instellingen > Codelijsten > Codelijst bewerken > Codelijst kolom >

Vervangen

De functie Kolom vervangen is bedoeld om in een kolom een bestaande code of tekst te vervangen door een nieuwe.

VervangCodelijst

Zoeken naar:

Tekst of tekst string waarnaar gezocht moet worden.

Vervangen door:

Tekst die de gezochte tekst string  moet vervangen

Kolom:

Kolom waarin de tekst string gezocht moet worden. Het invullen van een andere kolom dan de standaard is een keuze uit de pick list.

Instellingen

Uitsluitend geselecteerde regels:
Is er een selectie actief, dan kan deze optie aangevinkt worden.

Vervang in alle kolommen:
De vervanging wordt in alle kolommen doorgevoerd.

Vervang in alle regels:
Doorzoekt het hele bestand, vanaf de actuele regel tot de vorige/volgende regel, afhankelijk van de zoekrichting.

Negeer hoofd/kleine letters:
Negeert het verschil tussen hoofd- en kleine letters.

Vervang getalskolommen volgens de opmaak instelling:
Deze optie is niet van belang in de codelijsten, wel in de begroting waar de kolom vervang functie ook werkzaam is, omdat er geen getallen in de codelijsten aanwezig zijn.

Controle vraag.
Bij elke gevonden tekst wordt gevraagd of vervanging plaats moet vinden.

Alles vervangen:
Doorzoekt de hele codelijst, ook als er al een resultaat gevonden is.

Bij uitvoeren van de bovenstaande instellingen worden in de kolom Code alle codes waar een 30 in voor komt vervangen door 35 tenzij de gebruiker dat in bepaalde codes toch niet wil tijdens het beantwoorden van de controlevraag. Vervang in alle kolommen staat niet aan, omdat dan ook alle 30 waardes in de omschrijving worden aangepast.

VervangCodelijstresult

Alle instellingen die getoond worden, behalve de gekozen kolom, zijn instellingen van de vorige keer.