Basisbegroting

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Basisbegrippen > Begrotingtype >

Basisbegroting

Een basisbegroting is een onderlegger voor andere begrotingen. Het gaat hierbij om de indeling en het uiterlijk van een begroting en ook over de inhoud van de begroting die als basis worden gebruikt bij het aanmaken van nieuwe begrotingen. Bij het aanmaken van een nieuwe begroting toont het programma de aanwezige basisbegrotingen in de ingestelde Basis map. U kunt dan een basisbegroting selecteren en gebruiken als onderlegger voor de nieuwe begroting.

Basisbegrotingen beheren

Basisbegrotingen kunt u opslaan in de map Bas van Ibis Calculeren voor Bouw. U kunt de locatie van de map met basisbegrotingen opzoeken en/of wijzigen via het lint [Bestand] + [Instellingen] + [Programma opties] + [Algemeen], tabblad Algemeen en onderdeel Bestanden.

U kunt de basisbegrotingen beheren in het beheervenster met de basisbegrotingen, waar alle basisbegrotingen (onderleggers) worden getoond van Ibis Calculeren voor Bouw.