SQL beheer

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Installatie > Hulpprogramma Ibis Configuratiebeheer >

SQL beheer

Aandachtspunten SQL beheer

Houd rekening met de volgende zaken indien besloten wordt de gegevensopslag te laten plaatsvinden in een centrale Microsoft SQL Server database of Azure SQL Server database:

Maak altijd eerst een back-up van de huidige database(s), voordat een installatie van een database voor Ibis Calculeren voor Bouw wordt uitgevoerd.

U mag geen wijzigingen aanbrengen in de metagegevens of in de database zelf, zoals in stored procedures en tabellen.

U moet een aparte instance van Microsoft SQL Server of Azure SQL Server hebben - ingesteld met authentication - om daarna de database ten behoeve van Ibis Calculeren voor Bouw te kunnen installeren. U mag deze instance uitsluitend gebruiken voor databases voor programmatuur van Brink Software. Dit is een zogenaamde Dedicated Instance van Microsoft SQL Server of Azure SQL Server. Als u geen Dedicated Instance van Microsoft SQL Server of Azure SQL Server gebruikt, vervalt de support van Brink Software.

Zelf aangevulde views in de database ten behoeve van Ibis Calculeren voor Bouw zorgen voor fouten bij de setup.

Bepaal uw maintenance plan, zodat u een back-up terug kunt zetten.

Voor het uitvoeren van deze installatie zijn administrator rechten vereist.

Hou rekening met de hard- en software eisen.

SQL beheer

Dit onderdeel van het programma Ibis Configuratiebeheer wordt gebruikt om op een Microsoft SQL Server of Azure SQL Server een database aan te maken, indien gekozen wordt om met Ibis Calculeren voor Bouw de gegevensopslag te laten plaatsvinden in een centrale Microsoft SQL Server database.

Als in de structuur aan de linkerzijde wordt genavigeerd naar ‘Sql beheer’, verschijnt aan de rechterzijde het venster waar de instellingen met betrekking tot de SQL database kunnen worden aangepast. Dit ziet er als volgt uit:

Aanmaken database 1

Overzicht aanwezige SQL databases

Aan de rechterzijde worden de aanwezige Ibis Calculeren voor Bouw databases getoond die op de SQL server zijn geïnstalleerd:

Aanmaken database 11

Onder de node genaamd 'Sql Server' (Aanmaken database 15) staat een lijst van toegevoede SQL-servers, zoals in bovenstaand voorbeeld 'BG-DEV07' (Aanmaken database 16). Tevens wordt er ook altijd een item 'Andere databases' (Aanmaken database 17) getoond.

Als onderin het venster de optie ‘Toon alle’ wordt aangevinkt, worden ook de databases van andere applicaties dan Ibis Calculeren voor Bouw getoond:

Aanmaken database 12

Aanmaken van een database

In de volgende hoodstukken wordt onderscheid gemaakt in het configureren van een database in:

Microsoft SQL Serer en

Azure SQL Server