Database-type

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Instellingen > Programma opties > Algemeen >

Database-type

Bij het instellen van het database-type zijn er twee mogelijkheden:

ProgrOptiesAlgDbase

XTBF:
Document georiënteerd in XTBF formaat, waarbij elke opgeslagen begroting als los bestand is terug te vinden.

Centraal in een Microsoft SQL Server database:
Alle bestanden van Ibis Calculeren voor Bouw zijn opgenomen in een SQL database, ook de opmaken zijn hier een onderdeel van.

Als de keuze voor een database-type gewijzigd wordt, dient u wel eerst het programma af te sluiten en weer opnieuw op te starten om de gemaakte keuzes door te voeren.

LET OP:

Het configureren van het database-type Microsoft SQL Server naar een al bestaande SQL database en voor het configureren van een nieuwe SQL database dient te gebeuren met behulp van het hulpprogramma Ibis Configuratiebeheer door de Applicatiebeheerder van Ibis Calculeren voor Bouw die als zodanig is aangemerkt in het online klantenportal mijn.ibis.nl.