Inleiding Ibis Configuratiebeheer

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Installatie > Hulpprogramma Ibis Configuratiebeheer >

Inleiding Ibis Configuratiebeheer

Opstarten Ibis Configuratiebeheer

Het programma Ibis Configuratiebeheer kan enkel worden opgestart vanuit Ibis Calculeren voor Bouw door gebruikers die in het online klantenportal mijn.ibis.nl de rol van applicatiebeheerder is toebedeeld. In de applicatie wordt dit zichtbaar gemaakt in het zogenaamde usermenu rechtsbovenin omdat in dat geval de keuze 'Applicatiebeheer' getoond wordt:

Applicatiebeheerder

Klik op ‘Applicatiebeheer’ om Ibis Configuratiebeheer op te starten. Vervolgens wordt het beginscherm van het programma Ibis Configuratiebeheer getoond:

Ibis Configuratiebeheer 3

Onderdelen Ibis Configuratiebeheer

Via de structuur die aan de linkerzijde in het venster wordt getoond, zijn de onderdelen van Ibis Configuratiebeheer te benaderen:

Sql beheer.

Als in de structuur op het onderdeel Ibis Calculeren wordt geklikt, is de volgende informatie beschikbaar. Onder het item ‘Applicatie informatie’ wordt van Ibis Calculeren voor Bouw getoond wat het versienummer van de applicatie is. Het versienummer is opgebouwd volgens het volgende format: major.minor.revision.build. In dit voorbeeld: 2.0.2304.11206.

Tevens wordt de <USERFOLDER> getoond.

SQL scripts opslaan

Onder het item ‘Sql scripts’ zijn met behulp van de knop ‘Opslaan’ (Ibis Configuratiebeheer 4) de Sql scripts te downloaden. De volgende melding wordt getoond:

Ibis Configuratiebeheer 5

Als op ‘Ja’ wordt geklikt, wordt de Windows Verkenner geopend en naar de betreffende folder genavigeerd:

Ibis Configuratiebeheer 6

Hier zijn in de verschillende subfolders de scripts te vinden voor het aanmaken en bijwerken van de database alsmede algemene scripts die altijd worden uitgevoerd.