Klembord

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Start >

Klembord

Bij het onderdeel klembord is alle functionaliteit ondergebracht om bewerkingen uit te voeren op selecties. De functies zijn grofweg onder te verdelen in het kopiëren, knippen en plakken. Deze functies worden uitgevoerd op een selectie van de begroting.

Zie voor een verdere uitleg de basismethoden selecteren en geavanceerd selecteren.

Knippen

Met de functie Knippen of sneltoets <Ctrl> + <X> wordt de selectie uit de begroting verwijderd. De regels blijven tot de volgende kopieer of knip actie op het klembord bewaard.

Kopiëren

Met de functie Kopieren of sneltoets <Ctrl> + <C> wordt de selectie op het klembord of clipboard geplaatst. De regels blijven tot de volgende kopieer of knip actie op het klembord bewaard.

Plakken

Met de functie Plakken of sneltoets <Ctrl> + <V> wordt de inhoud van het klembord in de begroting geplaatst.

De selectie wordt op de eerste vrije plaats onder de actieve regel geplaatst.

Hierbij wordt rekening gehouden met de uitgangspunten voor het behoud van de hierarchie.

Plakken in andere begroting

Met de functie PlakkenInAndereBegoting of sneltoets <Alt> + <F3> worden:

1.Als eerste de eventueel aanwezige regels op het klembord in een andere openstaande begroting geplaatst.

2.Zijn er geen begrotingsregels aanwezig op het klembord, dan worden de geselecteerde regels in een andere openstaande begroting geplaatst.

Zijn er meerdere andere geopende begrotingen dan moet er aangegeven worden naar welke begroting moet worden gekopieerd. De selectie wordt op de eerste vrije plaats onder de actieve regel geplaatst. Hierbij wordt rekening gehouden met de uitgangspunten voor het behoud van de hierarchie.

Plakken in nieuwe begroting

Met de functie PlakkenInNieuweBegroting of sneltoets <Alt> + <F10> worden:

1.Als eerste de eventueel aanwezige regels op het klembord in een nieuwe begroting geplaatst.

2.Zijn er geen begrotingsregels aanwezig op het klembord, dan worden de geselecteerde regels in een nieuwe begroting geplaatst.

De selectie wordt op de eerste vrije plaats onder de actieve regel geplaatst. Hierbij wordt rekening gehouden met de uitgangspunten voor het behoud van de hierarchie.

Het klembord leegmaken

Indien bij het uitvoeren van de functies PlakkenInAndereBegoting of PlakkenInNieuweBegroting vooraf het klembord moet worden leegemaakt dan kan dat op de volgende manier:

Klik op Start

Windows - Start

En selecteer Instellingen

Windows - Instellingen

Klik op Systeem

Windows - Instellingen - Systeem

En selecteer dan Klembord

Windows - Instellingen - Systeem - Klembord

Klik op de knop Wissen naast Klembordgegevens wissen

Klembord wissen