Regels

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Start >

Regels

Bij het onderdeel regels is alle functionaliteit ondergebracht om bewerkingen uit te voeren op regels.

Toevoegen

Onder toevoegen staan de drie manieren om een regel toe te voegen:

Nieuw erboven <Shift> + <F9>:
Voegt een regel toe boven de actieve regel.
Deze regel is altijd een kostenpost tenzij bij de Functies bij de Programma opties is aangeven dat deze toevoegfunctie een nieuwe regel aanmaakt van dezelfde soort met dezelfde stuurcode.

Nieuw eronder <F9>:
Voegt een regel toe onder de actieve regel.
Deze regel is altijd een kostenpost tenzij bij de Functies bij de Programma opties is aangeven dat deze toevoegfunctie een nieuwe regel aanmaakt van dezelfde soort met dezelfde stuurcode.

Nieuwe dezelfde soort <Ctrl> + <F9>:
Voegt een regel van dezelfde soort toe. In de begroting is dat een nieuwe regel met de stuurcode van de actieve regel.
Indien bij de Functies bij de Programma opties is aangeven dat toevoegfuncties <Shift> + <F9> en <F9> een nieuwe regel aanmaken van dezelfde soort, dan zal deze toetscombinatie altijd een nieuwe kostenpost onder de actieve regel toevoegen.
In de staart is dat dezelfde soort regel als de laatste keer is aangemaakt.

Verwijderen

Met regel verwijderen <F11> wordt de actieve regel verwijderd.

Verplaatsen

Met verplaats omhoog <Alt> + <Pijl omhoog> en verplaats omlaag <Alt> + <Pijl omlaag> worden regels naar boven respectievelijk naar beneden verplaatst. Als de actieve regel een kopregel is, dan worden altijd alle regels van een lagere orde mee verplaatst. Regels worden altijd binnen het bovenliggende niveau verplaatst. De regels worden altijd op de eerste vrije plaats teruggezet. Hierbij wordt rekening gehouden met de uitgangspunten voor het behoud van de hierarchie.

Overnemen

Onder overnemen vallen de twee manieren die er zijn om de inhoud of een deel van de inhoud van een begrotingsregel over te nemen:

Regel overnemen <Shift> + <F4>:
Het kopiëren van de actieve regel naar de regel eronder. Hierbij wordt de inhoud van alle velden, dus ook de niet zichtbare, overgenomen.

Veld overnemen <F4>:
Het kopiëren van de inhoud van hetzelfde veld uit de bovenliggende regel. Hierbij alle tekst vanaf de positie van de cursor overgenomen.