Releasenotes versie 2.2.2403.11401

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Releasenotes > Releasenotes versie 2.2 >

Releasenotes versie 2.2.2403.11401

Aangepaste functionaliteit

Alleen in Ibis Calculeren voor Installatietechniek kan er verbinding worden gemaakt met de website van 2BA. Dit is dé neutrale datapool van handels- en produktgegevens in de installatiebranche. 2BA is een online referentiebestand met daarin de artikelen en prijzen de leveranciers voor de installatiebranche, inclusief de calculatienorm gegevens. De webbrowser component die hiervoor werd gebruikt was verouderd waardoor niet alle gegevens correct werden weergegeven en werden overgenomen. Om die reden is in deze versie van de applicatie de webbrowser component vervangen.

Opgeloste storingen

Hieronder treft u een overzicht aan van opgeloste storingen in deze versie van Ibis Calculeren voor Bouw (deze versie is alleen als MSIX uitgeleverd).

Bij het aanmaken van nieuwe lege regels in een begroting werd de breedte van de kolom waarin het regelnummer wordt weergegeven niet altijd correct berekend.

Als in de Projectenmodule in SQL begrotingen werden samengevoegd, was de uitklaplijst op basis waarvan kon worden samengevoegd niet correct: uit deze lijst zijn de kolommen 'Omschrijving' en 'Eenheidsprijs in letters' verwijderd en zijn de kolommen 'Onderhoudscode' en 'IB code' toegevoegd.

Het genereren van codes in code kolommen via de functie Initialiseren kolom wekte niet in alle gevallen correct.

Het wijzigen van het type begroting via de functie Type wijzigen in combinatie met een doorrekenindicatie kon in bepaalde gevallen zorgen voor een ander begrotingstotaal.

De formule in het meetstaatmodel CUF-XML, die Brink Software als voorbeelddata ter beschikking stelt via de downloadservice, bevatte een onvolkomenheid.

Als er begrotingsregels in een geïntegreerd Word-document terecht kwamen, werden eventueel aanwezige regeleinden (sneltoets <Shift> + <Enter>) niet overgenomen.

De kleuren van een elementregel werden bij kopiëren en plakken niet correct weergegeven als er bij de Programma opties een voor- en achtergrondkleur was ingesteld voor de actieve regel.

De begrotingen in Ibis Calculeren voor Bouw kunnen in een Microsoft SQL Server database worden opgeslagen. Als dat was ingesteld en er zaten een of meerdere geïntegreerde Word-documenten in een begroting, dan werden deze niet uit de database verwijderd als er een begrotingen werd verwijderd.