Gebruikersdata

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Installatie > Ibis Calculeren voor Bouw installeren >

Gebruikersdata

Tijdens de installatie van Ibis Calculeren voor Bouw worden standaard een aantal mappen voor de gebruikersdata aangemaakt waar de gebruikers van de applicaties de bestanden opslaan.

In het profiel van de gebruiker

De volgende mappen worden als submappen van de map ‘Application Data’ aangemaakt zoals deze bekend is in Windows. Dit is C:\Users\<USERNAME>\AppData\Roaming\. Mocht dit niet het geval zijn dan is de exacte locatie ervan op te zoeken in het Windows register onder de sleutel [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders] bij de setting ‘AppData’:

Standaard bestanden

de submap \Ibis\Ibis Calculeren voor Bouw\Standaardbestanden

Werkbalkindeling bestanden

de submap \Ibis\Ibis Calculeren voor Bouw\<major>.<minor>\Docking

Schermindeling bestanden

de submap \Ibis\Ibis Calculeren voor Bouw\<major>.<minor>\Toolbar

Woordenboeken

de submap \Ibis\Ibis Calculeren voor Bouw\<major>.<minor>\Woordenboeken

In de subfolder ‘Standaardbestanden’ worden opmaakinstellingen etc. opgeslagen.

In de folder 'Mijn documenten' van de gebruiker

De volgende mappen worden als submappen van de map ‘Mijn documenten’ aangemaakt zoals deze bekend is in Windows. Dit is C:\Users\<USERNAME>\Documents\. Mocht dit niet het geval zijn dan is de exacte locatie ervan op te zoeken in het Windows register onder de sleutel [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders] bij de setting ‘Personal’:

Werk bestanden

de submap \Ibis\Ibis Calculeren voor Bouw\Werk

Backups

de submap \Ibis\Ibis Calculeren voor Bouw\Backups

Begrotingen

de submap \Ibis\Ibis Calculeren voor Bouw\Begrotingen

Referenties

de submap \Ibis\Ibis Calculeren voor Bouw\Referentiebegrotingen

Basis

de submap \Ibis\Ibis Calculeren voor Bouw\Basisbegrotingen

Reservekopie

de submap \Ibis\Ibis Calculeren voor Bouw\Reservekopieen

Bitmap

de submap \Ibis\Ibis Calculeren voor Bouw\Afbeeldingen

Word-sjablonen

de submap \Ibis\Ibis Calculeren voor Bouw\Sjablonen\Word

Databestanden downloaden

Nadat de applicatie is geïnstalleerd worden bij het opstarten van Ibis Calculeren voor Bouw de databestanden in de juiste mappen geplaatst. Deze distributie van de juiste gebruikersdata gebeurt geheel automatisch. De juiste versies van de gebruikersdata worden door Brink Software in de Azure Cloud van Microsoft neergezet. Bij opstarten van Ibis Calculeren voor Bouw wordt de inhoud van de hierboven vermelde mappen vergeleken met de bestanden in de Azure Cloud. Indien nodig worden vervolgens de ontbrekende databestanden gedownload.