Oppervlakte veelhoek meten

Navigatie:  Onderdeel Digit > Menu Meten >

Oppervlakte veelhoek meten

Via de menukeuze [Meten] + [Oppervlakte veelhoek] berekent het programma de oppervlakte van een veelhoek. Het programma zet deze waarde direct in de kolom Hoeveelheden van de begroting.

De icoon KnopDigitOppVeelhoek in de werkbalk heeft dezelfde werking als de menukeuze.

Werkwijze

Klik op de menukeuze [Meten] + [Oppervlakte veelhoek] of druk met de Digitizer pen op de functieknop Oppervlakte veelhoek in het los menu of vast menu.

Druk met de Digitizer pen op de verschillende hoekpunten van de veelhoek.
Hierbij is het beginpunt tevens het eindpunt. U hoeft dus niet als laatste het beginpunt opnieuw met de pen in te drukken.

Druk op de knop Sluiten van de menukaart of op het icoon KnopDigitSluiten in de werkbalk.

Voor meer informatie over de werkwijze van het meten van de oppervlakte van de cirkel en de invoering van de gemeten waarde(n) in een meetstaat of begroting, zie dit hoofdstuk: werkwijze meten (van de lengte). Overal waar u lengte leest, leest u oppervlakte veelhoek.