Oppervlakte cirkel meten

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel Digit > Menu Meten >

Oppervlakte cirkel meten

Via de menukeuze [Meten] + [Oppervlakte cirkel] berekent het programma de oppervlakte van een cirkel.

De icoon KnopDigitOppCirkel in de werkbalk heeft dezelfde werking als de menukeuze.

Werkwijze

Klik op de menukeuze [Meten] + [Oppervlakte cirkel] of op de functieknop Oppervlakte Cirkel in de menukaart.

Klik op 3 punten van de cirkel.

Voor meer informatie over de werkwijze van het meten van de oppervlakte van de cirkel en de invoering van de gemeten waarde(n) in een meetstaat of begroting, zie dit hoofdstuk: werkwijze meten (van de lengte). Overal waar u lengte leest, leest u oppervlakte cirkel.