Omtrek rechthoek meten

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel Digit > Menu Meten >

Omtrek rechthoek meten

Via de menukeuze [Meten] + [Omtrek rechthoek] berekent het programma de omtrek van een rechthoek. Het programma zet deze waarde direct in de meetstaat of in de kolom Hoeveelheden van de vbegroting.

De icoon KnopDigitOmtrek in de werkbalk heeft dezelfde werking als de menukeuze.

Werkwijze

Klik op de menukeuze [Meten] + [Omtrek rechthoek] of druk met de Digitizer pen op de functieknop Omtrek rechthoek in het los menu of vast menu.

Druk met de Digitizer pen op drie hoekpunten van de rechthoek.

Voor meer informatie over de werkwijze van het meten van de omtrek van de rechthoek en de invoering van de gemeten waarde(n) in een meetstaat of begroting, zie dit hoofdstuk: werkwijze meten (van de lengte). Overal waar u lengte leest, leest u omtrek rechthoek.