Omtrek cirkel meten

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel Digit > Menu Meten >

Omtrek cirkel meten

Via de menukeuze [Meten] + [Omtrek cirkel] berekent het programma de omtrek van een cirkel. Het programma zet deze waarde direct in de meetstaat of de kolom Hoeveelheden van de begroting.

De icoon KnopDigitOmtrekCirkel in de werkbalk heeft dezelfde werking als de menukeuze.

Werkwijze

Klik op de menukeuze [Meten] + [Omtrek cirkel] of druk met de Digitizer pen op de functieknop Omtrek cirkel in het los menu of vast menu.

Druk met de Digitizer pen op drie punten van de cirkel.

Voor meer informatie over de werkwijze van het meten van de omtrek van de cirkel en de invoering van de gemeten waarde(n) in een meetstaat of begroting, zie dit hoofdstuk: werkwijze meten (van de lengte). Overal waar u lengte leest, leest u omtrek rechthoek.