Map exporteren

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Beheren > Functionaliteit >

Map exporteren

Map exporteren (alleen beschikbaar in SQL)

De begrotingen in de geselecteerde map en alle daaronder liggende submappen worden geëxporteerd naar XTBF-formaat. De stappen die worden uitgevoerd zijn de volgende:

Als deze keuze wordt gemaakt, wordt als eerste het volgende venster getoond:
SQL naar XTBF - startscherm
In de ingestelde SQL-database wordt eerst geïnventariseerd hoeveel begrotingen aanwezig zijn in de geselecteerde map en alle daaronder liggende submappen. Aangezien dit proces enige tijd kan duren wordt daarvan een melding getoond onder het item 'Status'.

Als de inventarisatie gereed is wordt het aantal begrotingen bij het item 'Voortgang' getoond (in onderstaand voorbeeld zijn dit 35.228 begrotingen):
SQL naar XTBF - inventarisatie gereed
Tevens wordt bij het item 'Status' de melding gegeven dat er een lege folder als exportbestemming moet worden opgegeven.

Met behulp van de knop SQL naar XTBF - knop Bladeren wordt er een Windows Verkenner venster getoond waar een lege map kan worden geselecteerd.

Als dat gedaan is wordt volgend venster getoond:
SQL naar XTBF - lege exportfolder
Met behulp van de knop SQL naar XTBF - knop Exporteren wordt het exporteren in gang gezet.

LET OP:

De volledige mappenstructuur zoals deze in de SQL-database aanwezig is wordt een-op-een nagebouwd in de geselecteerde folder. In deze mappen worden de begrotingen in XTBF-formaat geëxporteerd. Zorg er dus voor dat er voldoende vrije schijfruimte aanwezig is.

Als de aangewezen exportbestemming geen lege folder is wordt daarvan onderstaande melding gegeven:
SQL naar XTBF - niet lege exportfolder

Tijdens het exporteren van de begrotingen wordt de voortgang getoond:
SQL naar XTBF - voortgang 1

Op basis van het totaal aantal geëxporteerde begrotingen wordt de verwachtte eindtijd en eventueel -datum getoond. Ieder keer als er een begroting is geëxporteerd wordt deze  eindtijd en -datum opnieuw berekend:
SQL naar XTBF - voortgang 2

Tijdens het exportproces kan niet met Ibis Calculeren voor Bouw worden gewerkt. We raden aan dat ook andere gebruiker niet met de applicatie werken gedurende deze periode.

Als het exporteren is begonnen kan  met behulp van de knop SQL naar XTBF - knop Afbreken het proces worden afgebroken. De begroting die op dat moment in de achtergrond wordt geëxporteerd wordt nog wordt nog afgemaakt. Dit wordt getoond in het voortgangsscherm waar bij het item 'Status' wordt weergegeven dat het exportproces wordt afgebroken:
SQL naar XTBF - afbreken

Als het exporteren is afgebroken wordt bij het item 'Status' een resumé weergegeven:
SQL naar XTBF - afbreken gereed
Waarna het venster kan worden gesloten met behulp van de knop SQL naar XTBF - knop Sluiten.

Een gedetailleerd verslag is vervolgens in het logboek van Ibis Calculeren voor Bouw op te vragen:
SQL naar XTBF - logboek