Lint

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Basisbegrippen > Gebruikersinterface > Weergave begroting >

Lint

Het lint representeert een deel van de menukeuzes in het programma. Via de knoppen in het lint kunnen de veelgebruikte bewerkingen met één muisklik geactiveerd worden. De knoppen die u bij een bepaalde handeling niet kunt gebruiken, blijven grijs. Het lint kan worden aangevuld met eigen (nieuwe) tabbladen en samenstellingen van menukeuze's naar eigen behoefte. Behalve lintmenu's zijn er ook nog contextmenu's.

De volgende standaard linten zijn beschikbaar:

Lint Bestand (bij een geopende begroting, als dat niet het geval is ontbreken Opslaan (als), Exporteren en Afdrukken.
hmkbestand

Lint Start
Lint Start

Lint Invoegen
MenuInvoegen

Lint Bewerken
MenuBewerken

Lint Controleren
MenukeuzeControleren

Lint Beeld
MenukeuzeBeeld

Lint Installatie (alleen beschikbaar in Ibis Calculeren voor Installatietechniek
MenukeuzeInstallatie

De beschikbare menukeuzes zijn afhankelijk van het actieve venster. Als een menukeuze niet toegankelijk is, dan wordt deze grijs getoond.

Het lint bestaat  uit verschillende hoofdtabbladen die corresponderen met de (hoofd)menukeuzes. Iedere hoofdmenukeuze heeft zijn eigen tabblad. Elk hoofdtabblad heeft weer zijn eigen tabbladen, waarin de functies van de hoofdmenukeuze zijn onderverdeeld.

Zie verder:

Het lint aanpassen

Instellingen Lint