Tekst-bestand

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Importeren >

Tekst-bestand

Het uitwisselen via een tekstbestand is de meest algemene uitwisselingsvorm. Tekstbestanden zijn zogenaamde ASCII bestanden waarvan de informatie in de regels 'plat' is en datavelden of op een vaste postie beginnen of via een veldscheiding zijn aangegeven. De laaste vorm is meestal een CSV (Comma Separated Value) situatie waarbij de komma de scheiding vormt. Naast de vele standaard bestanden in XML vorm komt een tekstbestand in de praktijk ook nog steeds voor.

Bij de import in Ibis Calculeren voor Bouw wordt de keuze bepaald hoe het bestand is opgebouwd. Hierbij zijn er twee mogelijkheden:

1.De kolommen zijn gescheiden met een teken, zie voorbeeld gescheiden of

2.De kolommen hebben een vaste breedte (die bekend is) zie voorbeeld vaste breedte.

Met het uitvoeren van de functie [Bestand] + [Importeren] + FunctieImportTekst kan het juiste bestand gekozen worden.

ImportTekst

In stap 1 is een deel van de inhoud van de begroting zichtbaar:

ImportTekstStap1

Zie de voor het vervolgstappen bij keuze 1 en keuze 2.