STABU-bestek

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Importeren >

STABU-bestek

Een STABU-bestek is een uitwisselingsbestand ontwikkelt voor de uitwisselingen van STABU bestekken naar begrotingen. Het bestand wordt in het zogenaamde forum-uitwisselformaat beschikbaar gesteld.

Bij de import in Ibis Calculeren voor Bouw wordt de keuze bepaald hoe het bestek in de begroting moet worden geplaatst. Hierbij zijn er twee mogelijkheden:

1.Paragraaf wordt gevuld met de korttekst, zie voorbeeld korttekst of

2.Paragraaf wordt gevuld met het bouwdeel, zie voorbeeld bouwdeel.

Met het uitvoeren van de functie [Bestand] + [Importeren] + FunctieImportStabukan het juiste bestand gekozen worden.

ImportStabu

Vervolgens kan er een selectie worden gemaakt voor een basisbegroting (indien gewenst) om de bedrijfseigen set van vrije algemene gegevens uit over te nemen in de aangemaakte begroting. De bedrijfseigen set van vrije algemene gegevens zijn meestal gekoppeld aan een kop-en voettekstbestand voor het afdrukken van een begroting en dus van belang om in nieuw aangemaakte begrotingen beschikbaar te hebben.

ImportStabuBasisbegroting

Zie verder het gebruik van het basisbestand

In hetzelfde dialoogvenster wordt ook voor de verdere indeling van de begroting gebruikt:

1.Paragraaf wordt gevuld met de korttekst, zie voorbeeld korttekst of

2.Paragraaf wordt gevuld met het bouwdeel, zie voorbeeld bouwdeel.

Na een bevestig wordt de nieuwe begroting aangemaakt.