CUF-XML

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Importeren >

CUF-XML

Een CUF-XML is een uitwisselingsbestand, ontwikkelt voor de uitwisseling van begrotingen tussen de verschillende bouw- of installatietechniek gerelateerde systeemhuizen én als werkbegroting voor de projectbewaking systemen van ERP partijen. In de door Ibis Calculeren voor Bouw zelf geproduceerde CUF-XML zijn alléén de begrotingsregels inclusief de hiërarchische structuur en de staartregels, alleen omschrijving en bedrag, opgenomen. In een door andere systeemhuizen geproduceerde CUF-XML kunnen ook andere standaard datatypen zoals meetstaten en MAMO regels aanwezig zijn, deze worden tijdens de import in Ibis Calculeren voor Bouw buiten beschouwing gelaten.

Met het uitvoeren van de functie [Bestand] + [Importeren] +FunctieImportCufxmlkan het juiste .xml bestand gekozen worden. Ook kan via 'drag' en 'drop' naar het Begroting beheer venster een CUF-XML bestand geïmporteerd worden.

ImportCufXmll

Vervolgens kan er een selectie worden gemaakt voor een basisbegroting (indien gewenst) om de bedrijfseigen set van vrije algemene gegevens uit over te nemen in de aangemaakte begroting. De bedrijfseigen set van vrije algemene gegevens zijn meestal gekoppeld aan een kop-en voettekstbestand voor het afdrukken van een begroting en dus van belang om in nieuw aangemaakte begrotingen beschikbaar te hebben. In tegenstelling tot de informatie in het dialoogvenster, bij een import van een  CUF-XML worden géén uurlonen uit de basisbegroting overgenomen omdat uurlooncodes en uurlonen al in de CUF-XML zelf zijn opgenomen. Uurlooncode en uurlonen worden alleen bij de import van een STABU bestek bestand overgenomen:

KiesBasisbestand

Zie verder het gebruik van de basisbegroting

Na de bevestiging van de keuze voor (g)een basisbegroting wordt het volgende informatiescherm gegeven, eventuele foutmeldingen kunnen worden beoordeeld in het Logboek.

ImportCufXmlInfo

Er wordt een scherm getoond waarbij kan worden aangegeven in welke kolommen de inhoud van de sorteercodes moet worden geplaatst. De aanwezige sorteercode en de namen zijn afhankelijk van het systeemhuis die de CUF-XML heeft geproduceerd. De standaard kolommen worden al overgenomen.

ImportCufSorteercodes