PRICAT

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Importeren >

PRICAT

Een PRICAT bestand is een standaard uitwisselingsbestand ontwikkelt voor de uitwisselingen van artikelprijsbestanden van leveranciers naar uitvoerende bedrijven. In deze artikelprijsbestanden zijn ook de tussen partijen afgesproken kortingcondities opgenomen.

De import vertaald de artikelprijsregels naar kostenposten en groepen naar elementen in de nieuw aangemaakte begroting. Naast het laatste gedefinieerde formaat SALES005 door de stichting Ketenstandaard wordt ook de import van de verouderde INSBOU formaten ondersteunt.

Met het uitvoeren van de functie [Bestand] + [Importeren] +FunctieImportPricatkan het juiste .xml bestand gekozen worden. Ook kan via 'drag' en 'drop' naar het Begroting beheer venster een XML bestand geïmporteerd worden.

ImportPricat

De prijzen worden uitgedrukt per gebruikseenheid van een artikel, dus niet in de prijseenheid tenzij deze overeenkomt met de gebruikseenheid. De gebruikseenheid is de eenheid waarvan de calculator de hoeveelheid bepaald in de begroting.

Deze begroting kan als referentie worden gebruikt voor het actualiseren van de projectbegroting(en) en interne prijzenboeken en elementenboeken als deze als referentie worden toegepast voor het opstellen van nieuwe projectbegrotingen. Let er bij het actualiseren dan op dat de leverencierkenmerken als GLN code en artikelcode als vergelijkingscriteria worden toegepast.