Codelijst

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Functies in begrotingwerkblad > Functies via het contextmenu >

Codelijst

Met de menukeuze Codelijst in het contextmenu onder de rechtermuisknop (sneltoets <Alt> + <F5>) kan op elke willekeurig codekolom gekoppeld aan de codelijst een code worden gekozen. De kolom stuurcode en Valuta hebben een standaard tabel.

Afhankelijk van de actieve codekolom, verschijnt een dialoogvenster waarin u een code kunt selecteren en  invoeren in de begroting.

In dit item wordt het invoeren en/of wijzigen van een code in de kolom Code beschreven.

Klik hier voor een toelichting en werkwijze voor het invoeren en/of wijzigen van een stuurcode.

Klik hier voor een toelichting en werkwijze voor het invoeren en/of wijzigen van een valutacode.

Menukeuze Kies code in de kolom Code

Als de actieve cel aan een codekolom is gekoppeld, dan verschijnt een dialoogvenster met een codelijst van waaruit u een code, eventueel met omschrijving kunt selecteren (zie de afbeelding Dialoogvenster Calculatiecode zoeken in codetabel Middel). Als u op een code op de lijst dubbelklikt of selecteert en dan op knopok klikt, dan wordt deze in de desbetreffende regel en kolom geplaatst.

Meldingen

Als de desbetreffende codekolom niet is gekoppeld aan een codelijst, dan geeft het programma de volgende melding:

MeldingKiesCode

Als de codekolom wel is gekoppeld aan een codelijst en u klikt op een begrotingsregel in de kolom Code en daarna op de menukeuze Kies code in het contextmenu onder de rechtermuisknop, dan verschijnt het dialoogvenster <Naam>code zoeken in codetabel <naam>. In het voorbeeld hieronder is dat: Calculatiecode zoeken in codetabel MIDDEL. Deze is in dit geval gekoppeld aan de codelijst MIDDEL.

Codelijst

Dialoogvenster Calculatiecode zoeken in codetabel Middel

Toelichting op het dialoogvenster:

Knop

Toelichting

KnopZoek

Er wordt gezocht naar de ingevulde tekst bij code en-of omschrijving.

Elke volgende klik op zoek, zoekt de volgende overeenkomst.

KnopFilter

Vergelijkbaar als de zoekopdracht, alleen nu worden alleen de overeenkomstige regels getoond.

KnopNieuw

Hiermee kan een nieuw item aan de codelijst worden toegevoegd.

KnopVerwijder

Hiermee kan een item uit de lijst verwijderd worden.

KnopVinkje

Selectie van code en-of omschrijving om de begrotingsregels aan te passen.

Knop OK

Hiermee wordt de actieve regel met de code en-of de omschrijving aangepast.