Back-up mechanisme

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Basisbegrippen >

Back-up mechanisme

Tijdens het werken in een begroting maakt het programma, indien gewenst, periodiek:

een reservekopie of

een tussenopslag van de begroting.

Een reservekopie wordt gebruikt bij database-type XTBF.

Een tussenopslag bij gebruik van database-type SQL Server.

Reservekopie

De reservekopie is een volledige kopie van de begroting bij database-type XTBF. Als een begroting succesvol is afgesloten, dan wordt de reservekopie verplaatst naar de map met back-ups. De map met back-ups bevat alle laatste reserve-kopieën. Zowel de map met reserve-kopieën als de map met back-ups moet een persoonlijke map zijn.

De plaats van de reservekopie staat aangegeven bij de het lint [Bestand] + [Instellingen] + [Programma opties], tabblad Algemeen en onderdeel Bestanden.

Als het programma onderbroken wordt, en de begroting niet succesvol wordt afgesloten, dan blijft de laatste reservekopie bestaan. Bij het opnieuw starten van het programma verschijnt de melding:

MeldingReserveKopie

De reservekopie kan vanuit het lint [Bestand] + [Instellingen] + [Reservekopie] teruggezet worden naar de juiste project- of begrotingsmap.

Tussenopslag

De tussenopslag maakt tussentijds een opslag van de wijzigingen in een begroting bij database-type SQL Server. In tegenstelling tot een reservekopie bij bestandstype XTBF zijn er geen gekopieerde versies van een begroting in een map met reserve-kopieën of map met back-ups, deze mappen zijn dan ook niet in te stellen.