Zelf service wachtwoord herstel

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Hosting via de Ibiscloud (AVD) omgeving > Support Ibiscloud >

Zelf service wachtwoord herstel

Het is mogelijk om uw Ibiscloud account wachtwoord te herstellen wanneer u deze onverhoopt bent vergeten. Hiervoor gaat u naar de volgende Microsoft website: https://passwordreset.microsoftonline.com/. Het is aan te bevelen om deze website te openen in een zogenaamd InPrivate- of Incongitovenster van uw webbrowser.

InPrivate- of Incongitovenster starten in uw webbrowser

Om de link naar de Microsoft website https://passwordreset.microsoftonline.com/ in een een zogenaamd InPrivate- of Incongitovenster van uw webbrowser te openen klikt u met de rechtermuisknop op de bewuste link en kiest u voor 'Koppeling in InPrivate-venster openen' (Microsoft Edge) of 'Link openen in incognitovenster' (Google Chrome):

InPrivate browser Edge respectievelijk InPrivate browser Chrome

Zelf service wachtwoord herstel

Het volgende venster wordt dan getoond:

AVD WW herstel 1

Daar vult u uw Ibiscloud gebruikersnaam in en de tekens zoals ze op het scherm gepresenteerd worden en klik op 'Volgende' waarna het volgende venster wordt getoond:

AVD WW herstel 2

Klik vervolgens op de optie 'Ik ben mijn wachtwoord vergeten' en klik op 'Volgende' waarna het volgende venster wordt getoond:

AVD WW herstel 3

Klik op de optie 'Sms-bericht naar mijn telefoon verzenden', vul uw telefoonnummer in en klik op 'Tekst' waarna het volgende venster wordt getoond:

AVD WW herstel 4

Vul de verificatiecode welke naar u via sms is toegestuurd en klik op 'Volgende' waarna het volgende venster wordt getoond:

AVD WW herstel 5

Complexiteit wachtwoord

Het wachtwoord moet voldoen aan de volgende eisen voor wat betreft complexiteit:

Het bevat niet de accountnaam van de gebruiker of delen van de volledige naam van de gebruiker die langer zijn dan twee opeenvolgende tekens;

Een wachtwoord mag niet gelijk zijn aan de vijf eerder gebruikte wachtwoorden;

Het moet ten minste twaalf tekens lang zijn;

Het bevat tekens uit drie van de volgende vier categorieën:

oEngelse hoofdletters (A t/m Z);

oEngelse kleine letters (a t/m z);

oBasis 10 cijfers (0 t/m 9);

oNiet-alfabetische tekens (bijvoorbeeld !, $, #,%).

U kunt nu een nieuw wachtwoord invullen en klik op 'Voltooien'. Indien het wachtwoord voldoet aan de hierboven gestelde wachtwoordeisen dan zal het veranderen van het wachtwoord succesvol zijn afgerond:

AVD WW herstel 6

U kunt nu inloggen op Ibiscloud met het nieuwe wachtwoord.

Mocht u onverhoopt problemen ondervinden in het hierboven beschreven proces dan kunt u contact opnemen met de Helpdesk van Brink Software.