Toevoegen SQL Server

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Installatie > Hulpprogramma Ibis Configuratiebeheer > SQL beheer > Microsoft SQL Server >

Toevoegen SQL Server

Aanmaken database 1

Met behulp van de knop ‘Toevoegen server’ (Aanmaken database 2) kan een SQL-server worden toegevoegd. Vervolgens verschijnt een venster waarin de naam van een bestaande server (aangemaakt in Microsoft SQL Server Management Studio) moet worden ingevuld en eventueel direct een verbinding kan worden gemaakt met gebruik van de gewenste authenticatie.

Het volgende venster wordt getoond:

Aanmaken database 3

Met behulp van de knoppen ‘Verwijderen server’ (Aanmaken database 4) kan een bestaande verbinding met een SQL-server worden verbroken.

Nadat een nieuwe SQL-server is toegevoegd en de optie ‘Server direct verbinden’ niet is aangevinkt, kan met de knop ‘Server verbinden’ (Aanmaken database 5) een connectie worden gemaakt met een bestaande SQL-server. Of er een verbinding tot stand is gebracht met een SQL-server is te zien aan het toegepaste icoon:

Aanmaken database 6 voor een SQL-server waarmee verbinding is;

Aanmaken database 7 voor een SQL-server waarmee geen verbinding is.