Aanmaken van een database

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Installatie > Hulpprogramma Ibis Configuratiebeheer > SQL beheer > Microsoft SQL Server >

Aanmaken van een database

Nadat een SQL Server is toegevoegd wordt deze in de structuur getoond:

Aanmaken database 24

Met behulp van de knop ‘Database toevoegen’ (Aanmaken database 8) kan een database voor Ibis Calculeren voor Bouw worden aangemaakt op de desbetreffende SQL server. Er wordt in dat geval een venster getoond waar de naam van de te maken database moet worden ingevoerd:

Aanmaken database 9

De standaard naam voor een nieuwe database is ‘IbisCacluleren’. Deze naam kan worden aangepast. Als op de knop ‘Aanmaken’ wordt geklikt, wordt de database aangemaakt. De knop ‘Annuleren’ zorgt ervoor dat de database niet wordt aangemaakt.

Als de database wordt aangemaakt, wordt hiervan de voortgang getoond in de statusbalk onderin Ibis Configuratiebeheer:

Aanmaken database 13

Als de database klaar is, wordt deze in de lijst met beschikbare databases getoond. In de kolom ‘Versie’ wordt het versienummer van de betreffende database vermeld. Als dit versienummer niet van de laatste versie is dan kan de database worden bijgewerkt door simpelweg Ibis Calculeren voor Bouw op te starten. De applicatie zal zelf, indien nodig, de database bijwerken naar de voor de applicatie noodzakelijke versie.