Lengte meten

Navigatie:  Onderdeel Digit > Menu Meten >

Lengte meten

Via het menu [Meten] + [Lengte] meet het programma de lengte tussen twee punten.

De functieknoppen voor de Digitizer pen op het los menu (lengte + lengte) en de functieknop op het vast menu (lengte) hebben dezelfde werking.

Het programma zet de gemeten waarde direct in de meetstaat of de begroting. Het hangt af van de instelling in het tabblad Uittrekken wat het programma met deze waarde doet: overschrijven, optellen of aftrekken. Voor meer informatie, zie het tabblad Uittrekken van de Algemene Instellingen van de Digitizer.

Zie verder: Werkwijze meten (van de lengte).