Tabblad Uittrekken

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel Digit > Menu Instellingen > Algemene instellingen van de Digitizer >

Tabblad Uittrekken

In het digitizerscherm kunt u via de menukeuze [Instellingen] + [Algemeen], tabblad Uittrekken (of via het contextmenu onder de rechtermuisknop of via de knop in de werkbalk) instellen wat het programma moet doen met de gemeten waarde (overschrijven, optellen of aftrekken) en waar de cursor na het invoeren van een waarde naartoe moet.

DigitizerInstellingen

Onder Actie kunt u een instellen welke actie het programma moet ondernemen met een gemeten waarde:

Teken

Betekenis

0

De gemeten waarde overschrijft de waarde in de actieve cel (in de meetstaat) of in de begroting in de kolom ‘Hoeveelheid ’.

+

De gemeten waarde wordt opgeteld bij de waarde in de actieve cel (in de meetstaat) of in de begroting in de kolom ‘Hoeveelheid ’.

-

De gemeten waarde wordt afgetrokken van de waarde in de actieve cel (in de meetstaat) of in de begroting in de kolom ‘Hoeveelheid ’.

Onder Functie kunt u kiezen waar de cursor naartoe moet nadat een actie is uitgevoerd:

Teken

Betekenis

0

De cursor blijft na het invoeren van een waarde in dezelfde cel.

Op

De cursor gaat na het invoeren van een waarde een cel omhoog.

Neer

De cursor gaat na het invoeren van een waarde een cel omlaag.

Links

De cursor gaat na het invoeren van een waarde een cel naar links.

Rechts

De cursor gaat na het invoeren van een waarde een cel naar rechts.

Regel bij

De cursor gaat na het invoeren van een waarde een regel naar beneden en maakt een nieuwe regel aan.