Koppeling

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Invoegen >

Koppeling

Bij het lint [Invoegen] + [Koppeling] kan er een koppeling worden gelegd met andere informatie bronnen, maar ook met de webapplicatie Ibis Meten die deel uitmaken van Ibis Calculeren voor Bouw.

Met de functie KnopKoppeling of de sneltoets <Alt> + <F8> kan er een koppeling gelegd worden naar een willekeurige informatiebron, dus niet alleen met een Web browser koppeling (URL) zoals in de onderstaande titelbalk is vermeld maar bijvoorbeeld ook met bestanden.

De koppeling bestaat uit een relatie tussen de begrotingsregel en een venster:

WebBrowserPlaatje

Knoppen

WebBrowserPijlLinks en WebBrowserPijlRechts

Blader naar de vorige gekozen koppeling respectievelijk weer naar de daaropvolgende gekozen koppeling.

WebBrowserVerversen

Ververst het koppelingsvenster.

knop Bladeren

Bladeren naar de locaties op het systeem.

KnopKoppel

Koppel de inhoud van het venster aan de actieve begrotingsregel. Indien er een ongeldige koppeling is ingeveord wordt deze niet opgeslagen.

Met de functie Koppeling wijzigen kunnen de links gewijzigd worden.

LET OP:

Indien Ibis Calculeren voor Bouw wordt gebruikt via de Ibiscloud (AVD) omgeving, is deze functionaliteit niet beschikbaar.