RAW inschrijfstaat (ZSX)

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Exporteren >

RAW inschrijfstaat (ZSX)

De RAW inschrijfstaat is de digitale vorm van de (zelfstandige) inschrijfstaat. Een ZSX bestand dient als input voor externe programma's, zoals Ibis Besteksadministratie voor Infra, om de Besteksadministratie uit te voeren van een RAW project en kan als uitwisseling met de opdrachtgever worden gebruikt. Een ZSX bestand bevat naast de contractonderdelen van de RAW begroting alleen de tussenhoofden en de besteksposten, dus niet de eventuele subbesteksposten en onderbouwingsregels met kostengegevens.

Met het uitvoeren van de functie [Bestand] + [Exporteren] + FunctieExportRAW wordt het zsx-bestand aangemaakt.

Als de begroting niet van het type RAW is dan wordt dit direct gemeld bij de export.

ExportRAW - niet RAWbegrotingtype

Bij het aanmaken van de RAW inschrijfstaat wordt gecontroleerd of aan de voorwaarden, die door de stichting CROW gesteld zijn, voldaan is. Als er niet aan de voorwaarden is voldaan, dan wordt dit in het logboek vermeld.

ExportRAW