Bestanden

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Instellingen > Programma opties > Algemeen >

Bestanden

Bij het onderdeel Bestanden worden alle verwijzingen naar bestanden binnen Ibis Calculeren voor Bouw gemaakt. Onderstaand voorbeeld is van toepassing bij bestandstype XTBF, bij bestandstype Microsoft SQL Server ontbreken de mappen Backups en Reservekopie en is de map Projecten toegevoegd.

ProgrOptiesAlgBestanden

Locaties kunnen aangepast door de inhoud van het veld te wijzigen in een bestaande locatie, anders wordt dit geweigerd, of door gebruik te maken van de knop knop Bladeren . Als de keuze voor een locatie gewijzigd wordt, dient u wel eerst het programma af te sluiten en weer opnieuw op te starten om de gemaakte keuzes door te voeren.

Werk

Algemene werkmap waarin standaard de Opslaan als en de geëxporteerde bestanden worden geplaatst. In deze map wordt tijdens de installatie het schemabestand voor de CUF-XML importvalidatie en de voorbeeld filterbestanden (*.xse) geplaatst en verwacht als de gebruiker deze filterbestanden zelf nieuw aanmaakt.

Backups

Map waarin de laatste versie van de reservekopie, is alleen van toepassing bij bestandstype XTBF, als back-up wordt bewaard. Dit moet een persoonlijke map zijn.

Projecten

Standaardmap waarnaar bij het openen en opslaan van projecten, is alleen van toepassing bij bestandstype Microsoft SQL Server, wordt verwezen.

Begrotingen

Standaardmap waarnaar bij het openen en opslaan van begrotingen wordt verwezen.

LET OP:

Als hier de root van de C:\-schijf wordt gekozen, dan zullen alle begrotingen in het beheervenster zijn voorzien van de status 'gelocked'. Dat wil zeggen de begroting is in gebruik door een andere gebruiker of de begroting heeft het kenmerk 'alleen-lezen'.

Referenties

Standaardmap waarin bij het openen van referenties wordt verwezen.

Basis

Map waarin de onderlegger(s) van nieuwe begrotingen staan.

Reservekopie

Map waarin alle automatische reservekopieën, is alleen van toepassing bij bestandstype XTBF, geplaatst worden. Dit moet een persoonlijke map zijn.

Standaard bestanden

Map waarin alle standaard bestanden staan, zoals; de (meetstaat)modellen met opmaken, de kop- en voettekstbestanden en de codetabellen.

Bitmap

Standaardmap waarnaar bij het koppelen van afbeeldingen wordt verwezen.

Word-sjablonen

Standaardmap waarin de sjablonen staan ten behoeve van de Word integratie.

Tijdelijke bestanden

Op deze locatie worden de tijdelijke programma bestanden bewaard.