Code kiezen

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Start > Vullen >

Code kiezen

Met de functie KnopCodelijst of sneltoets <Alt> + <F5> kan er in een kolom met een gekoppelde codelijst uit een standaard codelijst een code overgenomen worden.

De koppeling met de codelijsten wordt bij de programma-opties geregeld, het onderhouden van de codelijsten bij codelijsten bestand. Het kiezen van de code kan op diverse kolommen van toepassing zijn, maar uitsluitend als er een koppeling met de codelijsten ligt. Met de stuurcode is er altijd een koppeling. De functie is ook beschikbaar onder de rechtermuistoets in het contextmenu.

In de huidige opstelling is er een koppeling gelegd tussen de calculatiecode en de codelijst Middel:

Codelijst

Door in de calculatiecodekolom te kiezen voor codelijst wordt in de tabel de codetabel MIDDEL gekozen.

Door in het veld omschrijving het woord 'beton' in te vullen en te klikken op knopfilter worden alleen de regels waar het woord beton in voorkomt getoond. Als er geklikt zou worden op knopzoek wordt iedere keer het volgende middel waar de waarde beton in voorkomt getoond.

Bij het invullen van een tekst bij code kan er op code worden gezocht of gefilterd.

Met de KnopVinkje onder code en omschrijving wordt aangegeven welke inhoud van de tabel in de begroting moet worden overgenomen.

Het onderhouden van de tabel gebeurt standaard bij de codelijsten bestand, maar kan ook hier gebeuren: De knoppen knopnieuw en knopverwijder zorgen voor het aanmaken resp. verwijderen van een middel.