Sorteren begroting

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Onderdeel Admi >

Sorteren begroting

Nadat u een begroting heeft gesplitst en gecodeerd, kunt u de nieuw ontstane begroting laten sorteren op admicode en uit een referentiebegroting en de omschrijving van de admicode toevoegen in een commentaarregel via het lint [Bewerken] + [Admicode] + [Sorteren].

De referentiebegroting met omschrijvingen, waarbij commentaarregels (.) zijn gebruikt, van de verschillende admicodes kan er als onderstaand uit zien, :

Admiomschrijvingenbestand

Het sorteer proces

Het sorteer proces gaat als volgt:

Het programma sorteert de kostenposten oplopend op de admicode die in de alternatieve code kolom staat. Iedere keer als de alternatieve code van de kostenpost van de volgende regel (B) anders (vanaf de 3e positie) is dan de vorige regel (A), dan maakt het programma een nieuwe commentaarregel (punt regel) (C) aan. C krijgt dezelfde alternatieve code als B. De calculatiecode van C wordt blanco. Het programma neemt de omschrijving voor C over uit de referentiebegroting. Het programma zoekt daarbij in de referentiebegroting de commentaarregel op die als calculatiecode dezelfde code heeft als de alternatieve code van C. Als deze commentaarregel in de referentiebegroting niet voorkomt, dan blijft de omschrijving van C leeg. Commentaarregels krijgen een rood regelnummer vakje.

Het resultaat is een begroting met kostenposten en daartussen commentaarregels op volgorde van alternatieve code.

Daarbij maakt het programma ook een nieuwe elementenstructuur op basis van deze oplopende codes aan. Het programma wist alle elementen van de begroting en vervangt deze door de elementregels uit de referentiebegroting met daaronder alle kostenposten. In deze regels staan de doorgerekende totaalbedragen van de onderliggende kostenpostregels.

Werkwijze

U kunt direct verder werken in de gesplitste en gecodeerde begroting, als deze nog open staat. Zo niet, dan opent u de gesplitste en gecodeerde begroting

Klik op de menukeuze [Bewerken] + [Admicode] + [Sorteren]. Het volgende venster verschijnt:
AdmiSorteren

Via de knop KnopRef kunt u een referentiebegroting met omschrijvingen van de admicodes selecteren en openen. Dit kan eventueel dezelfde referentiebegroting zijn waarin ook de koppelingen zijn opgenomen.

Klik op de knop knopok. Het programma voert het sorteren uit. De gesorteerde begroting verschijnt op uw scherm:

AdmiSorterenvoorbeeld

De nieuwe begroting is nu klaar voor de volgende stap: het comprimeren van de begroting.