Werkblad

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Instellingen > Programma opties >

Werkblad

De instellingen op het tabblad Werkblad hebben betrekking op de weergave van de onderdelen op het werkblad.

Bij de scheidingstekens van de getallen gaat het om te bepalen welke scheidingstekens gebruikt moeten worden. De keuze is volgens Windows en dus mede afhankelijk van de landinstelling, of een harde invoer van komma of een punt, de één als scheidingsteken bij de decimalen de ander bij de duizendtallen. Uiteraard kan niet bij beide hetzelfde teken worden toegepast.

PrograOptiesWerkblad

Bij een aanpassing in de scheidingstekens moet Ibis Calculeren voor Bouw opnieuw opgestart worden.

Bij de elementregels kan er aangegeven worden om bepaalde totalen niet te tonen. De eenheidsprijs kolommen laten op de elementregels de eenheidsprijs van het element zien. Bij de eenheidsprijs kolommen per kostensoort is dit de prijs per toegepaste eenheid, dus het totaalbedrag per kostensoort gedeeld door de hoeveelheid van het element. Staat er geen hoeveelheid in de elementregel, dan levert de kopregel tweemaal hetzelfde getal per kostensoort.

Bij de volgende instelling worden alleen de totaal kolommen van de kostensoorten getoond:

PrograOptiesWerkbladTotalen

Dit levert het volgende overzicht van de begroting:

ProgrOptiesWBEltTotalen