Meten

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand > Instellingen > Programma opties >

Meten

Instellingen met betrekking tot het hoofdonderdeel Meten.

PrograOptiesMetenKopierenBinnenBgr

Bij het kopiëren van begrotingsregels met een meetstaat kan de vraag gesteld worden wat er met de meetstaat moet gebeuren.

PrograOptiesMetenKopierenNaarBgr

Bij het kopiëren en plakken van begrotingsregels met een meetstaat naar een andere begroting kan de vraag gesteld worden wat er met de meetstaat moet gebeuren. Nu zijn er maar twee mogelijkheden: wel of geen meetstaat kopiëren. Het maken van koppelingen met meetstaten vanuit een andere begroting zijn niet mogelijk.

PrograOptiesMetenKopierenNaarMeetstaat

Bij het kopiëren van meetstaat naar meetstaat kunnen de formaten verschillen. Is de naam van de kolommen niet gelijk, dan kan het programma niet bepalen waar de inhoud heen moet. De onderste optie plakt alleen de inhoud van de kolommen die wel overeenkomen. De eerste optie plakt in de eerstvolgende kolom.

PrograOptiesMetenKleuren

De kleur instellingen van de koppeling binnen de meetstaat.

PrograOptiesMetenWeergave

In de statusbalk wordt de koppeling met de meetstaat getoond:

Koppeling meetstaat        Model-> gekoppelde kolom: naam van de meetstaat.

PrograOptiesMetenOpschonen

Meetstaten en de daarbij toegepaste modellen blijven als 'niet actief' bewaard nadat alle begrotingsregels die hiermee gekoppeld zijn worden verwijderd.

De aanwezige meetstaten blijven in de begroting aanwezig en worden waarschijnlijk nooit meer gebruikt.

Deze vervuiling zorgt voor een verslechtering van de performance: Elke keer dat de begroting opgeslagen wordt, worden de meetstaten ook opgeslagen. Bovenstaande instelling zorgt ervoor dat voor het opslaan eerst alle meetstaten, en eventueel de modellen, die niet meer gebruikt worden, worden verwijderd.